1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Organizovan SIA BootCamp u Mojkovcu

Organizovan SIA BootCamp u Mojkovcu

U periodu od 23. do 24. jula u hotelu “Serdar” u Mojkovcu, organizovan je boot kamp za finaliste Social Impact Award programa. Učesnici su tokom tri besplatne radionice učili o […]

U periodu od 23. do 24. jula u hotelu “Serdar” u Mojkovcu, organizovan je boot kamp za finaliste Social Impact Award programa. Učesnici su tokom tri besplatne radionice učili o društvenom preduzetništvu, oporezivanju, tehnikama poslovne komunikacije, kao i koje su sve vještine potrebne za uspješno vođenje tima.

Prvu radionicu “Šta preduzetnik treba da zna o oporezivanju” vodila je Danijela Pejović, ekspertkinja za oporezivanje u Erste banci. Danijela je objasnila učesnicima osnovne finansijske  pojmove,  šta je porez, crna i bijela lista poreskih obaveznika, paušal i sve ostale termine koje je neophodno da razumije jedan budući preduzetnik. Naučili su nešto više o osnivanju preduzeća, zakonima koje treba ispoštovati, o olakšicama, subvencijama i benefitima koje ostvaruje preduzetnik.

Drugu obuku “Vođenje uspješnog tima”, vodio je Uglješa Vujović, menadžer u sektoru prodaje kompanije Neregelia. On ima 19 godina radnog staža i veliko iskustvo u vođenju tima, a sa mladima je podijelio važnost asertivne komunikacije i povratne informacije kao mjerila i alata za bolji i efikasniji rad. Takođe, riječi je bilo kako da vode tim, delegiraju obaveze i uloge u okviru tima i na koji način se rješavaju konfliktne situacije.

Poslednju radionicu na boot kampu “Tehnike poslovne komunikacije” vodila je Mileva Seratlić menadžerka eksternih komunikacija u Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, koja je kroz interaktivnu radionicu podijelila sa finalistima zašto je važna vještina komunikacije, govor tijela, ali i važnost slušanja. Pravila poslovne komunikacije su od izuzetne važnosti za njihove biznise, a ukoliko ih od početka svog biznisa i primijene, sigurni smo da će biti uspješni.

Zahvaljujemo svim predavačima što su prisutnima podijelili svoje višegodišnje znanje i iskustvo, savjete i dali im smjernice. Ovo je bila sjajna prilika da se učesnici umreže sa predavačima, podijele međusobno svoje ideje, zajedno postave ciljeve, ali i da nauče nešto novo.

U narednom periodu finaliste očekuju radionice na teme poslovnog planiranja, javnog nastupa i design thinkinga. Podsjećamo, finalisti su dobili i osobu koja će da ih usmjerava u daljem rastu i razvoju, a već su organizovani i prvi sastanci mentora i finalista.

Timovima su preostala dva mjeseca da intezivno rade na ličnom i profesionalnom razvoju, a plod njihovog rada i truda biće prezentovan široj javnosti na Ceremoniji dodjele nagrada u oktobru u The Chedy Luštica Bay Hotelu.