1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Održan prvi SIA webinar

Održan prvi SIA webinar

U okviru programa Social Impact Award Montenegro održan je prvi besplatni webinar za sve mlade ljude starosne dobi od 15 do 30 godina, na kojem su učesnici imali priliku da saznaju […]

U okviru programa Social Impact Award Montenegro održan je prvi besplatni webinar za sve mlade ljude starosne dobi od 15 do 30 godina, na kojem su učesnici imali priliku da saznaju sve o programu, a ujedno i da se informišu o postupku prijavljivanja na aplikacionu platformu.

Moderatorka webinara Jelena Rajković detaljno je predstavila SIA program, pravila prijavljivanja kao i prednosti koje pruža učešće u ovom takmičenju. Objasnila je sve korake prijavljivanja na aplikacionoj platformi, kao i proces selekcije od strane stručnog žirija koji će odabrati 10 ideja koje prolaze u sledeći krug takmičenja. Najavljen je novi krug edukativnih besplatnih radionica kao i “Open day meeting” gdje će svi zainteresovani moći da posjete naše prostorije i dodatno se informišu o programu.

Posebnu zahvalnost dugujemo SIA alumnistima koji su izdvojili svoje vrijeme da se uključe i podijele sa učesnicima iskustvo koje su stekli kao pobjednici Social Impact Award programa.

Ajla Jadadić se prva obratila učesnicima webinara. Ona je 2018. godine pobijedila sa idejom “Drugačiji kutak”, a već dvije godine po završetku takmičenja otvorila sa svojim timom co-working space koji je bio na raspolaganju prvenstveno mladima a onda i ostalima kojima je trebao kvalitetan prostor. Za nju je ovo takmičenje bila idealna prilika da promijeni situaciju u svojoj lokalnoj zajednici.

Stefan Stešević, koji i danas radi kao uspješni preduzetnik, govorio nam je o radu sa mentorima, a posebno je istakao da takmičenje poput Social Impact Award-a otvara brojne mogućnosti za napredak i razvoj preduzetničkih vještina. Marko Maraš sa idejom „Seljak.me“ posavjetovao je učesnike da se odvaže i prijave za SIA program koji će im donijeti veliki broj konekcija koje su neophodne za uspjeh u preduzetničkom svijetu. Petar Šćepanović koji je sa svojim timom pobijedio sa idejom “Guidi” istakao je važnost besplatnih radionica, koje ne samo da edukuju učesnike, već i omogućavaju umrežavanje sa vršnjacima istih interesovanja.

Podsjećamo da prijave traju od 21. marta do 31. maja, kada će nakon selekcije, koju će raditi stručni kadar, biti odabrano 10 ideja koji će dobiti priliku da rade sa svojim mentorima, ali i izgradnji ličnih i profesionalnih vještina.