1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Vrelo ljeto prilika za inkubaciju ideja koje mijenjaju Crnu Goru

Vrelo ljeto prilika za inkubaciju ideja koje mijenjaju Crnu Goru

Počela je inkubacija ideja koje su u najužem krugu za osvajanje jedne od tri ovogodišnje Nagrade za društvene promjene! Riječ je o najzanačajnijem dijelu procesa tokom kojeg timovi prelaze put […]

Počela je inkubacija ideja koje su u najužem krugu za osvajanje jedne od tri ovogodišnje Nagrade za društvene promjene!

Riječ je o najzanačajnijem dijelu procesa tokom kojeg timovi prelaze put od početne ideje do spremnog plana za pokretanje društvenog biznisa. Radionice inkubacije za finaliste Nagrade za društvene promjene održane su u  podgoričkom Američkom uglu i na Univerzitetu Donja Gorica. Ove godine inkubacija se sastoji od niza poludnevnih intenzivnih radionica tokom kojih finalisti dobijaju priliku da unaprijede svoje biznis planove, ali i da steknu znanja o marketingu, odnosima s javnošću, nastupu na društvenim mrežama i pravnim procedurama.

Finalistima su posebno bile zaimljive individualne konsultacije sa profesorkom dr Majom Drakić-Grgur sa Univerziteta Donja Gorica koja je svakom od timova dala jasne smjernice i domaće zadatke kojima će svoje biznis planove razviti tako da budu spremni za brzu realizaciju ukoliko osvoje Nagradu za društvene promjene koja, osim dalje mentorske podrške, podrzumijeva i početni kapital u iznosu od 1.500 eura. Tri pobjednička tima osvojiće i putovanje na međunarodni SIA Summit koji se ove jeseni održava u Beogradu.