1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Social Impact Award dio programa “Dani nauke i inovacija 2022”

Social Impact Award dio programa “Dani nauke i inovacija 2022”

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja u periodu od 29. septembra do 2. oktobra 2022. godine organizuje „Dane nauke i inovacija 2022“, manifestaciju koja će obuhvatiti čitav niz izložbi, panela, radionica, prezentacija i sajmova na […]

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja u periodu od 29. septembra do 2. oktobra 2022. godine organizuje „Dane nauke i inovacija 2022“, manifestaciju koja će obuhvatiti čitav niz izložbi, panela, radionica, prezentacija i sajmova na teritoriji Podgorice i drugih gradova u Crnoj Gori (Nikšić, Kotor, Bijelo Polje, Pljevlja, Cetinje, Bar, Tivat i Kolašin) i ima za cilj da nauku i inovacije približi najširoj populaciji.

Program festivala će obuhvatiti širok spektar događaja koji će promovisati kako naučno-istraživačku, tako i inovacionu djelatnost, namijenjenih cijelom nizu ciljnih javnosti: od djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, preko studenata, naučno-istraživačke i akademske zajednice, pa do privrednog sektora, odnosno mikro, malih i srednjih preduzeća, da bi na kraju obuhvatili i najširu javnost.

Učešće u ovom programu uzeće javne institucije, državni i privatni fakulteti, nevladine organizacije, privatne kompanije, startapovi, biznis inkubatori i ostali subjekti naučno-istraživačke i inovacione djelatnosti.

Ove godine, po prvi put Social Impact Award je dio programa čime ćemo dati doprinos ovom naučno-tehnološkom programu, a u cilju najave događaja: Pitching event – Social Impact Award (SIA) na kojem će biti prezentovano 10 finalnih ideja, nakon čega će stručni žiri proglasiti tri najbolje. Žiri će činiti predstavnici akademske i biznis zajednice, profesionalci i eksperti iz različitih oblasti, a nagrađeni timovi će dobiti mentorsku podršku za realizaciju ideje i bespovratni početni kapital u iznosu od po 1.500 eura. Pored toga, oni osvajaju i putovanje na međunarodni SIA Samit koji se ove godine održava u Beču. Takođe, na ovom događaju biće proglašeni i rezultati glasanja online zajednice, a tim koji bude imao najveći broj glasova dobija priliku da zajedno sa svojim kolegama otputuje u Beč i stekne dodatna znanja i iskustva koja će im značiti pri realizaciji njihove ideje.

Detaljna agenda o čitavom programu je dostupna na: https://www.daninaukeiinovacija.me/