1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. ŠEST VJEŠTINA KOJE MOŽETE NAUČITI ONLINE

ŠEST VJEŠTINA KOJE MOŽETE NAUČITI ONLINE

Kako postati poželjan poslovni partner ili zaposlenik??   Jednostavno moramo obožavati vrijeme u kojem se nalazimo. Online informacije koje susrećemo svakodnevno, mogu nam pomoći da razvijamo svoje vještine i stičemo […]

Kako postati poželjan poslovni partner ili zaposlenik??

 

Jednostavno moramo obožavati vrijeme u kojem se nalazimo. Online informacije koje susrećemo svakodnevno, mogu nam pomoći da razvijamo svoje vještine i stičemo poslovno usavršavanje i to sve BESPLATNO.

Ne dopustite da vam postojanje digitalnih tehnologija promakne kroz ruke. Ne tražite izgovore, već krenite sa personalnim i profesionalnim usavršavanjem!

 

Veliki broj web stranica za profesionalno i personalno usavršavanje dostupni su vam besplatno ili uz minimalnu naknadu, a ovdje vam donosimo i njihov spisak.

 

  1. WEB design i development

digital composite of business graphics with office background

S obzirom da se nalazimo u doba digitalne tranzicije, svi biznisi – oni veliki, srednji i najmanji – obožavaju samoreklamiranje usluga i proizvoda putem web stranica. Postoji veliki broj stranica koje možete posjetiti i putem jednostavnih video tutorijala, a možete ih pronaći ovdje.

  1. Analiza statističkih podataka

Još jedna od vitalnih vještina koje su potrebne kompanijama i preduzetnicima. Poznavanje Mini-Tab, Statistical Pacage for Social Science (SPSS) i E-view ili nekih drugih alata, jako je poželjno i dovešće vas na listu najpoželjnijih uposlenika.

  1. Modni dizajn

Populacija je oduvijek bila u potrebi za hranom, odjećom i skloništem. Ovo su tri osnovne životne potrebe svakog čovjeka. Moda je pitanje trenda, a svi žele da budu u trendu.

Ovo su stranice na kojima možete naučiti kako da crtate i skicirate modne dodatke ili odjeću, a tu je i veliki broj video tutorijala koji vam mogu pomoći da naučite šivati odjeću.

  1. Make up

Vjerovali ili ne, porast vrijednosti make up industrije je nevjerovatan. Veliki broj online video tutorijala možete pronaći na YouTube-u. Ifeoma Agu, CEO Ivonmelda Makeova je ekspert u make up i hairstyle industriji i svakako primjer, ukoliko se odlučite da su to vještine koje trebate njegovati.

  1. Ideje

digital composite of hands using notebook with graphics

Velike kompanije često su u potrazi za inovativnim rješenjima, unaprijeđenjima ili čak novim manjim biznisima – a imaju i novac za ulaganja.

Ovakav vid posla daje vam pravo da određujete svoje radno vrijeme i da radite po svojim uslovima. Svoje biznis ideje možete čuvati za sebe, prodati investitoru ili ipak u posao ući kao partner na biznisu. Jednostavno, vi imate ideju – oni novac.

  1. Blog

Vođenjem bloga možete dobro zaraditi, naravno, ukoliko znate kako ispravno voditi blog i zadovoljiti potrebe online korisnika. Pratite potrebne korake i uspjeh je neizbiježan ????

Pod vođenjem bloga, ne mislimo samo na vođenje fashion bloga, već dizajn blog, analitički, makup blog i mnogi drugi.

 

 

Toliko toga možete uraditi ukoliko se svom personalnom i profesionalnom usavršavanju posvetite barem malo. Naš savjet je da počnete odmah! Sretno!