1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Razgovor sa prošlogodišnjim pobjednicama - Igraj.me

Razgovor sa prošlogodišnjim pobjednicama – Igraj.me

Sofija Milić, Valentina Alorić i Suzana Mazalica, učenice gimnazije „Tanasije Pejatović“, su pobjednice prošlogodišnjeg takmičenja Social Impact Awards (SIA), ujedno i najvećeg evropskog programa podrške preduzetništvu mladih. Za Makanje su […]

Sofija Milić, Valentina Alorić i Suzana Mazalica, učenice gimnazije „Tanasije Pejatović“, su pobjednice prošlogodišnjeg takmičenja Social Impact Awards (SIA), ujedno i najvećeg evropskog programa podrške preduzetništvu mladih. Za Makanje su govorile o svojoj ideji „Igraj.me“ na osnovu koje su osvojile prvo mjesto i dobile mogućnost da predstave zamisao na međunarodnom SIA samitu koji se prošle godine održao u Beču.

„Na Igraj.me ideju smo došli prije oko godinu i po, kako bismo pomogli kako strancima tako i našim ljudima da bolje upoznaju Crnu Goru, budući da ljudi vrlo često nisu svjesni koliko je ova država bogata istorijom i kulturom“, započinju sagovornice priču za Makanje.

U početku je, prema njihovim riječima, zamisao bila lokalne prirode. Željele su da skrenu pažnju na rodni grad koji je, kako kažu, nepravedno zapostavljen.

„Ubrzo odlučili da napravimo po igru za svaku od opština kao i za Crnu Goru uopšte“, ističu u razgovoru.

Iako imaju manje poteškoće, istrajne su u namjeri da ova ideja zaživi i objedini gradove i društvo naše države, te se služe raznim metodama promocije i širenja svijesti o njihovoj zamisli.

„Mi još uvijek nemamo sajt, već naše igrice prikazujemo na sajmovima i ostalim prigodnim prilikama, a za reklamiranje većinski koristimo društvene mreže“, objasnile su Makanjama.

Na pitanje o samom SIA takmičenju su dale u svom maniru, iskren odgovor.

„Naše iskustvo na SIA programu je odlično i definitivno je uticalo na to da izmjenimo neke dijelove ideje na bolje. Program pamtimo po nezaboravnom samitu u Beču na kome smo prisustvovale u novembru 2022. godine.“

Za sam kraj ovog poučnog razgovora, Suzana, Sofija i Valentina svim čitaocima portala za mlade Makanje, poručuju jedno.

„Čitaocima poručujemo da se, ukoliko imaju ideju za koju smatraju da može promijeniti svijet, i sami oprobaju na SIA programu budući da će im u skoro godinu dana, koliko program traje, biti omogućeno da prisustvuju radionicama i dobiju mentorsku podršku kako bi svoju ideju pretvorili u stvarnost“, zaključile su razgovor za naš medij.

Autor: Nikola Saveljić

Izvor teksta: makanje.me