1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Radionica na temu „Biznis planiranje i logika“ na Univerzitetu Crne Gore

Radionica na temu „Biznis planiranje i logika“ na Univerzitetu Crne Gore

U saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore 23. aprila sa početkom u 12:30h, biće održana radionica na temu “Biznis planiranje i logika”, koju će održati Ivan Šoć, u ime […]

U saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore 23. aprila sa početkom u 12:30h, biće održana radionica na temu “Biznis planiranje i logika”, koju će održati Ivan Šoć, u ime kompanije Five Group.


Radionica se održava u sklopu SIA karavana radionica, koje su namijenjene mladima uzrasta između 15 i 30 godina koje zanima društveno-odgovorno preduzetništvo i potrebna im je podrška i pomoć u realizaciji svoje biznis ideje.


Kroz jednogodišnje trajanje programa, mladima se pruža prilika da se dodatno informišu o važnosti društvenog preduzetništva, ali i prilikama koje ono nudi, da dobiju neophodna uputstva i usmjerenja od strane mentora, koji su priznati profesionalci u svojim oblastima i da uspješno realizuju svoju biznis ideju koja bi potencijalno opstala na tržištu i nakon realizacije. U toku, ali i nakon formalnog završetka ovog društveno odgovornog projekta, biće im obezbijeđena podrška od strane partnera na Social Impact Award (SIA) programu, kako u Crnoj Gori, tako i Evropi.


Tri pobjednička tima odabrana od strane stručnog žirija i jedan odabran od strane onlajn zajednice očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Majnhajmu (Njemačka).


Podsjećamo, svi zainteresovani svoju ideju mogu prijaviti do 31. maja, popunjavanjem jednostavne aplikacione forme na zvaničnom SIA veb sajtu: https://apply.socialimpactaward.net/montenegro/

O programu Social Impact Award (SIA):

Social Impact Award (SIA) predstavlja najveći međunarodni program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču.


Ovaj međunarodni projekat se istovremeno realizuje na 3 kontinenta (Evropa, Afrika, Azija), u 18 zemalja, gdje se na godišnjem nivou okuplja više od 12.000 mladih inovatora, koji timskim radom osnivaju više od 230 društvenih preduzeća godišnje. Tokom prethodna dva ciklusa realizacije SIA programa u Crnoj Gori u 2022. i 2023. godini održano je više od 80 različitih obuka i radionica u 15 crnogorskih opština i kroz sami proces bilo je uključeno preko 2.000 mladih ljudi, a finalni produkt projekta su bile preduzetničke ideje, kojih je ukupno za dvije godine bilo 100.


U Crnoj Gori ovaj program od 2022. godine implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Erste banke, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Five grupe i Glavnog grada Podgorice.


Pored generalnih pokrovitelja, partneri SIA programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, Idea-CG, Centralna banka Crne Gore, Karijerni centar Univerziteta Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica, a podršku programu pružaju i Neregelia, Alter Modus, Privredna komora Crne Gore, NEST Coworking i The Chedi Luštica Bay.