1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Projekat “Zeleni koraci za klimatski neutralnu budućnost!” počeo sa realizacijom

Projekat “Zeleni koraci za klimatski neutralnu budućnost!” počeo sa realizacijom

NVO Gnijezdo – NEST je počela sa realizacijom projekta “Zeleni koraci za klimatski neutralnu budućnost!” koji je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo kroz program „Podržani=Osnaženi“. Upravo kroz ovaj […]

NVO Gnijezdo – NEST je počela sa realizacijom projekta “Zeleni koraci za klimatski neutralnu budućnost!” koji je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo kroz program „Podržani=Osnaženi“.

Upravo kroz ovaj projekat teme koje će biti u fokusu su životna sredina i klimatske promjene, dok će se kroz aktivnosti u ovom projektu podstaći aktivno učešće građana i građanki u borbi protiv klimatskih promjena kroz edukaciju, podršku direktnim inicijativama, prilikama za umrežavanje i osnaživanje mladih za uključivanje u procese donošenja odluka.

“Kako bi zelene ideje bile dostupne svim grupama mladih ljudi, neophodno je očuvanje zdrave životne sredine, koje zahtijeva zajednički napor. Stoga, ključno je informisati i umrežiti građane i građanke na zanimljiv i lako dostupan način, saopštili su iz NVO Gnijezdo.

Projekat “Zeleni koraci za klimatski neutralnu budućnost!” ima za cilj jačanje učešća građana i građanki, kao i pokretanje inicijativa u zajednici, sa edukacijom kao polaznom tačkom i promocijom transparentnosti i inkluzivnosti upravljanja, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Projekat teži i da osnaži mlade pojedince za djelovanje na nivou zajednica za doprinos usporavanju klimatskih promjena, te kreirati prostor za mlade klimatske aktivistke/kinje da se umrežavaju i zajednički djeluju.

Neke od aktivnosti koje će ovaj projekat da obuhvati su:

-Edukativne radionice za mlade;

-Obuka za mlade aktiviste/kinje o sprovođenju klimatskih inicijativa;

-Direktne klimatske inicijative mladih;

-Kreiranje komunikacione kampanje o borbi protiv klimatskih promjena u Crnoj Gori;

-Formiranje mreže mladih klimatskih aktivistkinja i aktivista.

Prva aktivnost ovog projekta jeste radionica o klimatskim promjenama koja će se održati u utorak 29. avgusta sa početkom u 17h u Omladinskom centru u Podgorici. Više o radionici i načinu prijave dostupno je na linku – https://www.instagram.com/p/CwSuv76IqIN/

Sve informacije o projektnim aktivnostima biće dostupne putem društvenih mreža NVO Gnijezdo.

Program „Podržani=Osnaženi“ (FSTP-For Support To emPowerment) realizuje Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.