1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Organizovan sastanak na temu buduće podrške SIA programu u Crnoj Gori

Organizovan sastanak na temu buduće podrške SIA programu u Crnoj Gori

Skupština Glavnog grada će u okviru svojih nadležnosti podržati projekat Social Impact Award (SIA), koji u Crnoj Gori realizuje Centar za omladinsku edukaciju, dogovoreno je na sastanku predsjednice Parlamenta dr Jelene […]

Skupština Glavnog grada će u okviru svojih nadležnosti podržati projekat Social Impact Award (SIA), koji u Crnoj Gori realizuje Centar za omladinsku edukaciju, dogovoreno je na sastanku predsjednice Parlamenta dr Jelene Borovinić Bojović i izvršnog direktor ove NVO Jugoslava Radovića .

,,Skupština Glavnog grada je više puta iskazala interesovanje za saradnju i imamo određen broj planova i ideja za narednu godinu na kojima ćemo intenzivno raditi i pružiti maksimalnu podršku u domenu svojih mogućnosti. Međunarodni projekti poput ovog su više nego dobrodošli i zaslužuju podršku Glavnog grada”, kazala je Borovinić Bojović.

Predsjednica Skupštine ukazala je na značaj dosadašnjih rezultata Centra za omladinsku edukaciju i izrazila interesovanje da Glavni grad u budućnosti bude još više uključen u promociju društvenog preduzetništva, inovacija i nauke.
Radović je govorio o dosadašnjim postignućima i činjenici da je za dvije godine 100 timova imalo priliku da se prijavi i učestvuje na takmičenju, što Crnu Goru čini više nego konkurentnom i zemljom koja ima kvalitetnu i talentovanu mladost, imajući u vidu da se projekat istovremeno realizuje u 18 zemalja na tri kontinenta.

,,SIA je najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih i mnogo je važno raditi na njegovom afirmisanju, imajući u vidu da je upravo ono nekada nepravedno stigmatizovano u zemljama Balkana, budući da mladi ljudi na ovaj način mogu steći brojna znanja, iskustva i ujedno napraviti održive biznis modele”, istakao je Radović.
Pobjednica ovogodišnjeg Social Impact Award (SIA) takmičenja Ivona Vujošević, koja je takođe prisustvovala sastanku, podijelila je svoje iskustvo i poslala poziv svim mladim inovatorima i istraživačima da budu dio SIA programa u budućnosti, s obzirom na to da pored početnog kapitala i plaćenog mentorstva sve mlade ljude očekuje važno umrežavanje i razmjena ideja sa vršnjacima u Crnoj Gori, regionu i svijetu.

Sastanku su prisustvovali i Sekretar sekretarijata za komunalne poslove Andrija Babović i predsjednik skupštinskog Odbora za finansije privredu i razvoj Stefan Vešović.