1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. RISE - Objavljen poziv za podršku mladim socijalnim preduzetnicima

RISE – Objavljen poziv za podršku mladim socijalnim preduzetnicima

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u okviru projekta RISE (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike) je objavio javni poziv za podršku mladim socijalnim preduzetnicima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, […]

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u okviru projekta RISE (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike) je objavio javni poziv za podršku mladim socijalnim preduzetnicima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Kroz niz radionica, predavanja, sastanaka, programa mobilnosti i finansijske podrške, mladi će imati priliku da uče, rastu, posluju i istovremeno pomognu u rješavanju problema svojih lokalnih zajednica.

Podnosioci zahtjeva treba da identifikuju socijalno ili ekološko pitanje koje žele da riješe i / ili rade na svojoj ideji u manjem obimu, a da se još nisu bavili pravim biznisom.

Kroz RISE program želimo da podržimo i ohrabrimo novu generaciju pokretača promjena da rješavaju probleme u svojim lokalnim zajednicama. Zbog toga smo razvili program podrške – RISE putovanje, koje ima dvije faze: Poglavlje IDEACIJE i poglavlje INKUBACIJE.

  • Ideacija

U ovom dijelu RISE putovanja učestvuje odabranih 36 RISE timova iz regiona (po 6 timova iz Albanije, BiH, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije). Tokom 3 mjeseca Ideacije gradiće svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća.

Nakon tromjesečnog programa, odabrani timovi će imati priliku da svoje ideje javno predstave na Demo danu. Dva najbolja tima iz Crne Gore, odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće finansijsku i dodatnu mentorsku podršku u cilju razvoja svojih ideja i ostvarivanja pozitivnog uticaja na lokalnu zajednicu.

  • Inkubacija

Druga faza programa je posvećena:

  1. Testiranju i validaciji biznis modela kroz taylor made program i uz grant za razvoj biznis ideje;
  2. Regionalnim prilikama za mobilnost, kao što su RISE Bootcamp i RISE Ekspedicije u okviru kojih će imati priliku da se upoznaju, inspirišu i steknu nova znanja od svojih vršnjaka, uspješnih socijalnih preduzetnika, trenera, mentora i eksperata sa teritorije Zapadnog Balkana

Sve dodatne informacije Vam dostavljamo u prilogu, a dostupne su i na sajtu IPC Tehnopolis.

Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavnog obrasca koji je dostupan na sljedećem LINKU.

Kontakt osoba:

Anja Grabovica

Saradnica menadžera za upravljanje projektima – IPC Tehnopolis

m: 067 070 145

e: anja@tehnopolis.me