1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Korak bliže ideji: Besplatne edukativne radionice u Podgorici

Korak bliže ideji: Besplatne edukativne radionice u Podgorici

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a realizovaće se u više od 20 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA). U […]

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a realizovaće se u više od 20 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA). U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju i prijave se na SIA takmičenje.

Naredne tri radionice namijenjene su svim mladim ljudima u centralnoj regiji, starosne dobi od 15 do 30 godina, a realizovaće se u Podgorici u periodu od 25 aprila do 3. maja na tri crnogorska univerziteta. Svi oni koji žele biti dio ovih događaja, neophodno je da svoje prisustvo obezbijede kroz kratko popunjavanje online prijavnog formulara na kom će pronaći sve potrebne informacije: https://bit.ly/3UZ6Vur.

Kroz jednogodišnje trajanje programa, mladima se pruža prilika da se dodatno informišu o važnosti društvenog preduzetništva, ali i prilikama koje ono nudi, da dobiju neophodna uputstva i usmjerenja kako bi poboljšali svoju ideju i povećali šanse da ona opstane na tržištu nakon realizacije. U toku, ali i nakon formalnog završetka ovog društveno odgovornog projekta, biće im obezbijeđena podrška od strane SIA partnera, kako u Crnoj Gori, tako i Evropi.

Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beogradu.

Podsjećamo, svi zainteresovani svoju ideju zainteresovani mogu prijaviti do 31. maja, popunjavanjem jednostavne aplikacione forme na našem veb sajtu (https://apply.socialimpactaward.net/montenegro/).

Koristimo priliku da se zahvalimo Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Donja Gorica i Univerzitetu Mediteran na podršci i pomoći prilikom organizacije ovih događaja.

O programu Social Impact Award:

Social Impact Award (SIA) predstavlja najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču.

Fokus razvoja Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori usko je povezan sa kreiranjem jednakih mogućnosti za sve mlade ljude u našoj zemlji. Tokom prethodnog ciklusa realizacije ovog projekta u 2022. godini održano više od 40 različitih obuka i radionica u 15 crnogorskih opština i kroz sami proces bilo je uključeno preko 1.000 mladih ljudi, 50 ekperata iz raznih oblasti, a finalni produkt projekta su bile 33 preduzetničke ideje.

Social Impact Award (SIA) u Crnoj Gori realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste Bank AD Podgorica, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Five Grupe, MTEL-a i Glavnog grada Podgorice. Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, Mercator-CG, Privredna komora Crne Gore, Neregelia i UNDP Crna Gora. Podršku programu pružaju i The Chedy Luštica Bay, kao i Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran.