Navigation

Bojana Femić - Radosavović

Bojana je izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore i gostujuća profesorica na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu Crne Gore.

Već trinaest (13) godina traje njeno predavačko iskustvo u oblasti Marketinga, Komunikacija i Organizacionog ponašanja na Univerzitetu Crne Gore. Pozicije na kojima se nalazila uključuju rukovođenje, liderstvo, organizaciju i komunikacije.

S ponosom ističe da je jedna od osnivača i predavača na CEPI PR obuci za upravljanje odnosima s javnostima. Pokretačku energiju i motivaciju joj daju Nina i Filip, dobra čokolada i Barselona.


Radivoje Drobnjak

Radivoje je menadžer za programske aktivnosti u Naučno-tehnološkom parku Crne Gore.

Posjeduje bogato iskustvo kao poslovni konsultant i trener u oblasti preduzetništva i biznisa.

Posvećen je unapređenju ambijenta za razvoj preduzetničkih ideja i inovaciono-preduzetničkog sistema u Crnoj Gori.


Jelena Doderović

Jelena je direktorica marketinga u Mercator-CG, jednoj od najvećih kompanija u Crnoj Gori.

Kao profesionalac sa više od 17 godina iskustva u kreiranju i implementaciji komunikacijskih strategija, uvijek naglašava značaj timskog rada i konstantnog unapređivanja prakse u skladu sa aktuelnim tehnološkim i komunikacionim trendovima.

Posebno je ponosna na dugogodišnju saradnju sa brojnim partnerima, pri čemu uvijek ističe da je obostrano razumijevanje i poštovanje zajedničkih vrijednosti, jedini pravi put za ostvarenje uspjeha.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Crnoj Gori u Podgorici, a njen životni moto je: Ako želite biti onaj čiji primjer slijede, onda je potrebno da u svakom izazovu prepoznate dragocjenu šansu!


Vukašin Pejović

Vukašin obavlja funkciju direktora komercijalnog sektora u kompaniji Glovo.

Karijerno se gotovo 10 godina usavršavao u oblasti produkt marketinga, gdje je dosta vremena posvetio analizi tržišta i potreba potrošača. U Glovu ima ulogu saradnje sa partnerima što svakako čini novi iskorak u karijeri.

U poslu najviše cijeni povjerenje jer od njega sve polazi, a divi se ljudima kojima je posao hobi jer motivacija je najveća kada se voli ono što se radi.

Moto kojim se vodi u životu: Treba se probuditi rano, jer jutra su uvijek najljepša prije svitanja..


Vanja Knežević

Vanja je izvršna direktorica kompanije Venkon Technix, znaničnog Xiaomi partnera za Crnu Goru.

Nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Crnoj Gori u Podgorici, započela je svoju karijeru u Crnogorskom Telekomu, gdje je pokrivala različite pozicije na više hijerarskijskih nivoa.

Vodila je timove kao menadžer nabavke, prodaje i hardware-a, kao i menadžer proizvoda i projekata. Paralelno sa poslovnom karijerom, magistrirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Kao izvršni direktor kompanije Venkon Technix, uvela je svjetski tehnološki brend Xiaomi na tržište Crne Gore.
Danas, pet godina kasnije kompanija sarađuje sa operaterima i najvećim crnogorskim maloprodajnim lancima, a pored veleprodaje od prije godinu dana kompanija je vlasnik maloprodajnog objekta Xiaomi Store u TC Delta City.


Filip Lazović

Filip je savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog u Uniji poslodavaca Crne Gore, a učestvovao je u velikom broju radnih grupa za izradu propisa kao i u pregovaračkim timovima za izradu opšteg i granskih kolektivnih ugovora.

U periodu od 2018-2021. obavljao je funkciju člana Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Član je i Odbora za obrazovanje odraslih, kao i Sektorske komisije za pravo i ekonomiju pri Ministarstvu prosvjete Crne Gore.

Ispred Unije poslodavaca Crne Gore, bio je koordinator aktivnosti u više međunarodnih projekata finansiranih od strane Evropske unije i drugih inostranih donora. Od juna 2021. godine član je Savjeta Radio televizije Crne Gore.


Ljubica Kostić - Bukarica

Ljubica je vlasnica i izvršna direktorka agencije M.A.S. CODE doo, kao i predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore.

Posjeduje preko 25 godina iskustva u marketingu i odnosima s javnošću. Svoj biznis - Agenciju je osnovala 2008. godine, nakon trinaest godina rada u javnom i privatnom sektoru.

Poslednjih godina najviše radi integrisane kampanje od društvenog značaja, kao što su: kampanja Budi odgovoran, Siva ekonomija 0%, kampanja o zabrani diskriminacije, antikorupcijska kampanja, promocija nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici, kampanja Žene na selu-žene na djelu, Neka se čuje vaš glas.

Preko deset godina se bavi mentoringom i edukacijom u oblasti marketinga i odnosa s javnošću. Radila je kao ekspertkinja za marketing, komunikaciju, edukaciju i mentoring na velikom broju EU projekata. Dobitnica je nagrade "Cvet uspeha" za regionalnu saradnju, Udruženja poslovnih žena Srbije.


Uroš Bulatović

Uroš je osnivač i predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore, konsultant, preduzetnik i inžinjer stočarstva.

Unija mladih preduzetnika Crne Gore pruža podršku mladim preduzetnicama i preduzetnicima sa teritorije Crne Gore da svoje biznise unaprijede kroz raznovrsne obuke, programe, aktivnosti i umrežavanje. UMPCG nastoji da promoviše i podstiče preduzetnički duh i saradnju među mladima, na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou.

Unija mladih preduzetnika Crne Gore ima za cilj da doprinese stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj preduzetništva mladih u Crnoj Gori.


Biljana Sekulić

Biljana radi kao projektna menadžerka na projektima već 13 godina. Iskustvo je sticala u Institutu za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER) realizujući brojne projekte za mlade preduzetnike i preduzetnice, a od janura 2022. godine je pojačanje u projektnom timu ICT Cortex.

Bila je koordinator za Crnu Goru jednog od najvećih projekata u oblasti društvenog preduzetništva, regionalnog trogodišnjeg projekta Smart Start, koji je osnažio 12 organizacija civilnog društva da osnuju društvena preduzeća.

Veliki je fan projekta Social Impact Award (SIA) od samog početka. Bila je član žirija u finalu 2018. i 2019. a 2020. godine mentorka nagrađenom timu "Cegerica". Inspiriše je rad sa mladima i raduje se svakoj novoj ideji koja će poboljšati uslove za život i rad u Crnoj Gori.


Ilija Kaluđerović

Ilija je direktor Mont Way-a i preduzetnik je već skoro deceniju.

Do sada je razvio četiri uspješna poslovanja u Crnoj Gori, od kojih su: Agencija za iznajmljivanje nekretnina ''U Stan za Dan'', 3D Montenegro - virtuelne ture, NEST Coworking i hotel Resurs.

Poseduje dugogodišnje iskustvo u vođenju događaja u oblastima ekonomije, marketinga i menadžmenta kao i raznih organizovanih događaja, turneja, radionica za studente i sveukupnog razvoja mladih.

Sa tri od četiri razvijena biznisa, Ilija je bio pionir u datim industrijama (nekretnine, 3D virtuelne ture, covorking prostor), što ga čini uspješnim mladim serijskim preduzetnikom i inovatorom u Crnoj Gori.


Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close