1. Naslovna strana
 2. Program
 3. Faza prijave

Prijavi se!

Prijavi se uz ispunjavanje kratke aplikacione forme i postani dio Social Impact Award takmičenja i podigni svoju ideju na još veći nivo. U nastavku možeš pronaći sve najvažnije informacije i korake koji su ti potrebne za pripremu uspješne aplikacije i prijavu za takmičenje.

Program ti pruža sve potrebne resurse i podršku potrebnu da svoju ideju pretvoriš u uspješan preduzetnički poduhvat. Kada se prijaviš, stručni žiri će o tvojoj ideji odlučivati na osnovu tri kriterijuma: inovativnosti, stepena društvenog uticaja i izvodljivost.

Ukoliko tvoja ideja bude odabrana, na raspolaganju će ti biti sljedeće mogućnosti:

 • Mentorstvo i podrška u validiranju poslovanja i modela uticaja, prototipu ideje i stvaranju prvih saradnika;
 • Prilika da tvoj tim pobijedi na Social Impact Award takmičenju, što uključuje osvajanje početnog finansijskog kapitala i mogućnost odlaska na međunarodni SIA Samit;
 • Uvezanost sa našom internacionalnom zajednicom alumnista koja broji više od 1 000 društvenih preduzetnika iz više od 25 država svijeta.

Proces selekcije

 1. Tehnička provjera

  Projektni tim SIA programa vrši selekciju i provjeru pristiglih prijava koje trebaju da zadovolje uslove propisane samim programom.

 2. Selekcija finalista

  Stručni žiri sastavljen od eksperata iz oblasti privatnog, javnog i civilnog sektora ocjenjuje prijave na osnovu utvrđenih kriterijuma programa.

 3. Proglašenje finalista

  Projektni tim objavljuje na zvaničnom sajtu SIA programa spisak finalnih timova koji direktno prolaze u drugu fazu programa.

 4. Povratne informacije o prijavi

  Projektni tim pruža svim podnosiocima prijava (ne samo finalistima) priliku da dobiju povratne informacije o svojoj prijavi.

Upoznajte žiri tim

Odabrani tim stručnjaka koji vrši selekciju top 10 finalnih ideja SIA takmičenja.

Pogledajte njihove profile

Kriterijumi

Potencijalni učesnici takmičenja Social Impact Award (SIA) Montenegro u 2024. godini moraju ispunjavati neophodne uslove:

 1. Svi članovi tima moraju biti rođeni između 1. januara 1994. i 31. decembra, 2009. godine;
 2. Najmanje jedan član/ica tima mora imati prebivalište u Crnoj Gori;
 3. Ideja sa kojom se aplicira nije dobila sredstva, ni ostvarila prihode prije 1. januara 2023. godine;
 4. Ideja sa kojom se aplicira nije dobila formalizovanu novčanu podršku od strane drugih donatora, odnosno 3.000 eura (npr. novčana nagrada, grantovi, investicije) prije datuma podnošenja prijave;
 5. Mogu se prijaviti pobjednici od prethodnih godina sa istom idejom, ali u različitom sastavu tima;
 6. Mogu se prijaviti pobjednici od prethodnih godina u istom timskom sastavu, ali sa različitom idejom.

Iskustva prijavljenih

 • Činjenica da kroz projekte kao što je Social Impact Award zajedničkim snagama kreiramo zajednicu mladih društvenih inovatora nas posebno raduje i čini da ovakvi projekti zažive među mladim ljudima.

  Participant Nikola Mićunović Predsjednik UDG Studentski biznis centar
 • Projekat SIA je i ove godine potvrdio svoj značaj i opravdao očekivanja koja su, od najvećeg takmičenja u oblasti socijalnog preduzetništva u državi, zasigurno bila visoka. Čast je biti prijatelj projekta i vjerni podržavalac realizacije ove priče, a što će siguran sam biti slučaj i u narednom periodu.

  Participant Andrej Vukčević Predsjednik Studentski parlament UCG

Put kroz fazu prijave

 1. Otvaranje prijava

  Putovanje počinje ovdje. Od momenta otvaranja prijava zvanično započinje i novi ciklus SIA programa.

 2. Zatvaranje prijava

  Zatvaranjem prijava prelazi se u fazu selekcije, kada stručni žiri određuje kojih 10 finalnih timova prolaze u novu fazu takmičenja.

 3. Proglašenje finalista

  Stručni žiri bira 10 finalnih timova koji prolaze u novu fazu takmičenja – fazu Inkubacije.

 4. Povratne informacije

  Za one koji nisu prošli u fazu inkubacije putovanje nije gotovo. Svi prijavljeni učesnici imaju pravo da dobiju povratne informacije o svojoj prijavi od našeg stručnog žirija, dajući im potrebne informacije i upute da nastave da rade na svojoj ideji.