Navigation

Erste Bank AD Podgorica

Erste banka je u Crnoj Gori prisutna od jula 2009. godine. Dio je austrijske Erste Group, koja ima tradiciju dugu dva vijeka i najveća je bankarska grupacija u centralnoj Evropi sa oko 16,1 miliona klijenata. Prisustvo Erste Grupe u Crnoj Gori ozvaničeno je u martu 2009. godine kada je hrvatska Erste&Steiermaekrische bank dd kupila 100% akcija male mikrokreditne banke, koja je u tom trenutku imala oko pet odsto tržišnog učešća. Danas je Erste banka jedna od najvećih banaka na tržištu, prepoznata po kvalitetu poslovanja i primjeni najbolje bankarske prakse. Sinergiju znanja, tehnologije, tradicije i inovacija, Erste banka koristi kako bi podstakla pozitivne promjene i stvaranje nove vrijednosti za klijente, zaposlene, akcionare i zajednicu.

Erste bank AD Podgorica podstiče razvoj kulture, umjetnosti, sporta, obrazovanja, socijalnu inkluziju, očuvanje životne sredine. U tim akcijama, naglasak stavljaju na kontinuitet podrške i dugoročnu saradnju. Imaju želju da njihove aktivnosti imaju dugoročne pozitivne efekte, a jedan od načina za to jeste i podrška društvenom preduzetništvu, između ostalog i kroz program Social Impact Award (SIA).


Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja stvara okruženje pogodno za razvoj i podizanje kvaliteta naučnoistraživačke zajednice u svim domenima i naučnim oblastima, jača profesiju istraživača.

Vladina institucija kontinuirano ulaže u istraživanje i inovacije sprovođenjem politike inovacione djelatnosti, podstiče razvoj proizvoda i usluga u IT djelatnostima i razvija inovacionu infrastrukturu.


Investiciono-razvojni fond Crne Gore

Investiciono-razvojni fond Crne Gore je osnovan 2009. godine. Osnivanjem Investiciono-razvojnog fonda, Vlada Crne Gore je obezbijedila efikasan mehanizam za podršku ekonomskom razvoju, kroz odobravanje kredita i izdavanje garancija, obavljanje poslova vezanih za prodaju kapitala u portfelju Fonda, kao i ostalih poslova kojima se obezbjeđuje podrška ekonomskom razvoju.

Misija IRF-a kao razvojne institucije je podrška stvaranju novih vrijednosti zasnovanih na znanju, kulturnom nasljeđu i prirodnom bogatstvu s ciljem da podstičemo sistemski, održivi i ravnomjeran ekonomski i društveni razvoj u skladu sa opštim strateškim ciljevima Crne Gore. Vizija IRF-a je Investiciono-razvojni fond kao mjera uspješnosti za razvojne institucije koja efikasno i efektivno pruža usluge korisnicima i podstiče obnovljivi razvoj društvene zajednice.


Five Group

Five Group je crnogorski brend koji povezuje i podržava eSport, gejming industiju, sport, nauku, tehnologiju i inovacije, vjerujući da su upravo ovi segmenti temelji zdravog i uspješnog društva. Kroz ova djelovanja, kompanija podstiče mlade da razvijaju svoje ideje i vjeruju u svoje snove i čini da njihov put ka ostvarenju bude lakši.

Iako naizgled ovi segmenti nisu usko povezani, vjeruju da radeći na njima i podstičući mlade da se uključe u bilo koji od njih, dobijaju kadar za svijetlu budućnost.


MTEL

Na temeljima dugogodišnjeg iskustva i uz neprestanu modernizaciju poslovanja, kompanija MTEL konstantno poboljšava usluge i servise, što je dovelo do pozicije apsolutnog lidera u telekomunikacijama u Crnoj Gori. Zaposleni u kompaniji, na čelu sa menadžmentom, posvećeni su korisnicima i sa njima grade odnos zasnovan na povjerenju, trudeći se da im omoguće besprekorno povezivanje i vrhunsko digitalno iskustvo u svakom trenutku i na svakom mjestu.

Kao društveno odgovorna kompanija, MTEL aktivno učestvuje u svakodnevnom napretku crnogorskog društva, dajući doprinos razvoju zajednice, pa se posebna podrška pruža socijalnim, kulturnim, obrazovnim, zdravstvenim i sportskim programima i inicijativama.


Glavni grad Podgorica

Sekretarijat za podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorica već dugi niz
godina radi na unapređenju preduzetništva u Glavnom gradu. Postojećim i budućim
preduzetnicima, stavljene su na raspolaganje sistematizovane informacije i znanja o
svim temama važnim za otpočinjanje biznisa i njegov razvoj. Takođe, omogućava
preduzetnicima razne vidove podrške, promocije, kao i jačanje finansijske podrške u
sektoru preduzetništva, odnosno mikro, malih i srednjih preduzeća i podstiče osnivanje novih preduzeća.

Osnovni cilj ovog Sekretarijata je stvaranje što povoljnijeg ambijenta za preduzetnike/ce, podrška razvoju preduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta kroz podsticanje preduzetništva i započinjanja sopstvenog biznisa, animiranje mladih ljudi, žena, studenata, lica sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa, da pokrenu sopstveni biznis, a poseban fokus je stavljen na stimulisanju inovativnosti i kreativnosti kod naših sugrađana, sa područja Glavnog grada.


Coca-Cola HBC Crna Gora

Kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora dio je Coca-Cola Hellenic Grupe, jedne od
najvećih punionica proizvoda kompanije Coca-Cola na svijetu i najveće u Evropi. Coca-Cola Hellenic posluje u 29 zemalja, a u Crnoj Gori postoji već 20 godina.

Već dvije decenije, kompanija je fokusirana na potrebe njihovih potrošača, kupaca i partnera. Kroz različite projekte na polju osnaživanja mladih generacija, održivog razvoja i očuvanja životne sredine, kao i podrške zajednici u nepredviđenim okolnostima, doprinose promjenama na bolje u zajednicama čiji su dio. Vjeruju da samo udruženim znanjem, iskustvima i vizijom koja pokreće na korak više, mogu stvoriti bolju budućnost za svakog od nas.


Mercator-CG

Kompanija Mercator-CG i brend IDEA, kao jedan od najvećih i vodećih trgovačkih lanaca, ima zavidnu poziciju na crnogorskom tržištu i već godinama ostvaruje pozitivne poslovne rezultate.

Misija kompanije je da svojom ponudom proizvoda i usluga za svakodnevnu upotrebu stvori najbolje uslove za potrošače. Uz stručne i motivisane radnike, pružaju vrhunsku uslugu i prijatnu kupovinu potrošačima u ugodnom okruženju.

Rastom i dobrim poslovanjem osiguravaju dobit za kompaniju, a posredstvom društveno-odgovornih akcija doprinose poboljšanju kvaliteta života u Crnoj Gori.


Privredna komora Crne Gore

Privredna komora Crne Gore je privredna asocijacija bogate tradicije, nezavisna, stručna, kreativna, inventivna i nadasve autoritativna, zastupa interese svih privrednika radi privrednog i sveukupnog razvoja države Crne Gore.

Privredna komora Crne Gore, radi privrednog razvoja koji je zajednička misija svih njenih članica, djelovanje usmjerava i ostvaruje kroz zastupanje opšteg interesa privrede i svih privrednih subjekata; omogućavanje preduzećima da učestvuju u upravljanju privredom i time očuvaju svoju slobodu; podsticanje proizvodnje u privredi; prezentovanje poslovnih mogućnosti u inostranstvu; njegovanje poslovnog morala i običaja.


Neregelia

Neregelia d.o.o., osnovana prije 25 godina u Podgorici, danas je vodeća kompanija u Crnoj Gori na polju distribucije. Posvećeno gradimo zdravu organizaciju i partnerske odnose sa svojim principalima i kupcima. Svoje poslovanje zasnivamo na principima etičnog, odgovornog i održivog poslovanja, nastojeći da doprinese razvoju lokalne i šire zajednice.

Kroz isporuku visokokvalitetnih proizvoda, na najbezbjedniji i najbrži način poboljšavamo kvalitet života ljudi na tržištu Crne Gore.


UNDP Crna Gora

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u oko 170 zemalja i teritorija pomaže u iskorjenjivanju siromaštva, smanjenju nejednakosti i izgradnji otpornih zajednica.

Misija UNDP-a u Crnoj Gori je da podrži zemlju na putu ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i članstvu u EU, u partnerstvu sa Vladom, lokalnim samoupravama, organizacijama civilnog društva i drugim akterima. Sva razvojna rješenja usklađena su sa prioritetima zemlje i strateškim planom UNDP-a.

U fokusu rada UNDP-a u Crnoj Gori su socijalna inkluzija, demokratsko upravljanje, ekonomija, životna sredina i rodna ravnopravnost.

The Chedi Luštica Bay

Smješten direktno na šetalištu u okviru marine, sa pogledom na beskrajno plavetnilo Jadranskog mora, The Chedi Luštica Bay hotel je idealno okruženje za bijeg od svakodnevnice i povezivanje s prirodom. Hotel obuhvata svaki aspekt ove nevjerovatne lokacije, osvajajući titulu najboljeg luksuznog hotela u Crnoj Gori, 2021.

Stvoren je iz želje za stimulisanjem aktivnog, zdravog načina života i doživljaja ljepote prirode koju poluostrvo Luštica nudi.

Otvoren tokom cijele godine, dočekujući goste iz cijelog svijeta, ovaj luksuzni hotel sa 5 zvjezdica savršeno je mjesto za parove, prijatelje, porodice, poslovne putnike, putovanja sa kućnim ljubimcima, a uz pomenuto posjeduje i potpun pristup za goste sa invaliditetom.


Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je konkurentna i međunarodno prepoznata visokoškolska ustanova u Evropskom prostoru visokog obrazovanja i Evropskom istraživačkom prostoru.

Univerzitet Crne Gore ima ključnu ulogu i odgovornost da stvara i širi znanje kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i stvaralaštvu; da unapređuje međunarodnu saradnju; da stvara uspješne i društveno odgovorne akademske građane; i da promoviše demokratski i održivi razvoj crnogorskog društva i države.


Univerzitet Donja Gorica

Univerzitet Donja Gorica (UDG) je jedinstvena interdisciplinarna visokoobrazovna institucija, smještena na ulazu u Podgoricu, glavni grad Crne Gore. Osnovan je 2010. godine, dok su prve dvije fakultetske jedinice osnovane 2007. godine. Trenutno ima 12 fakulteta i više od 40 studijskih programa na kojima studira oko 3500 studenata.

Na Univerzitetu se organizuju osnovne, postdiplomske i doktorske studije, a šest fakulteta su registrovane naučno-istraživačke institucije za obavljanje naučno-istraživačkih djelatnosti iz oblasti međunarodne ekonomije, prava, informacionih sistema i tehnologija, humanističkih studija, kao i tehničko-tehnoloških nauka kao što su politehnika i prehrambena tehnologija, bezbjednost hrane i ekologija.


Univerzitet Mediteran

Univerzitet „Mediteran” Podgorica osnovan je 30. maja 2006. godine u Podgorici, kao prvi privatni univerzitet u Crnoj Gori. Tokom protekle decenije rada stasao je u eminentnu visokoobrazovnu ustanovu koja svoju nastavno-naučnu djelatnost realizuje kroz devet studijskih programa na osnovnim studijama, deset studijskih programa na specijalističkim, jedanaest na magistarskim i dva studijska programa na doktorskim studijama.

Univerzitet je akreditovana i licencirana institucija koju čini šest fakulteta: Fakultet za turizam “Montenegro Tourism School” (MTS), osnovan 2004; Fakultet za ekonomiju i biznis (FEB), osnovan 2005; Fakultet za informacione tehnologije (FIT), osnovan 2006; Fakultet vizuelnih umjetnosti (FVU), osnovan 2006; Fakultet za strane jezike (FSJ), osnovan 2007 i Pravni fakultet (PF), osnovan 2006. godine.


 

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close