Navigation

Faza inkubacije je druga faza SIA programa. Dizajnirana je kako bi finalistima pomogla da više rade i razviju svoju ideju, pripreme se za predstavljanje ideje pred žiri, počevši od proglašenja finalista i završavajući prije ceremonije dodjele nagrada.

Svi finalisti učestvuju u inkubaciji najmanje osam nedelja. Ova faza počinje 1. jula a završava se u septembru. Program inkubacije će se sastojati iz: mentorskog programa i radionica sa ekspertima. SIA inkubacija ima za cilj da svakog finalistu dovede na sledeći nivo. Fokus je na potvrđivanju njihovog uticaja i poslovnih modela, vršnjačkom učenju i ličnom razvoju. Odmah, na početku ove faze, učesnici dobijaju priliku da upoznaju i odaberu svoje mentore. Konačnu odluku o uparivanju učesnika sa mentorima donosi organizatorski SIA tim, na osnovu preferenci, vještina, i sl.

U okviru ove faze, organizovaćemo Bootcamp od 23-24. jula gdje će se odabrani finalisti upoznati sa novim radionicama, mentorima i raditi na razvoju svoje ideje. Nakon Bootcamp-a, učesnici će dobiti zadatak da naprave video snimke u trajanju od 90 sekundi, gdje će predstaviti svoju ideju. Video snimci će biti postavljeni na zvanični You tube kanal, gdje će zajednica moći putem online glasanja da odabere jedan pobjednički tim.

Odmah nakon završetka faze inkubacije u septembru, žiri će odlučiti koja tri tima osvajaju finansijsku i mentorsku podršku u skladu sa kriterijumima evaluacije (potencijal uticaja, stepen inovativnosti, izvodljivost i kapacitet implementacije). Koji finalista će osvojiti nagradu zajednice je odluka koju donosi javnost putem glasanja u zajednici. Na taj način stvara se prostor za lokalnu zajednicu da izrazi svoje mišljenje i promoviše poduhvate koje smatra perspektivnim.

Na svečanom događaju početkom oktobra, u okviru renomiranog hotela „The Chedi Luštica Bay“ imaćemo priliku da uživo upoznamo 10 finalista koji će predstavljati svoje ideje pred članovima žirija i odgovarati na pitanja gostiju i prisutnih kolega. Sigurni smo da ćemo kroz veliki broj aktivnosti koje će prethoditi ovom okupljanju, inspirisati sve učesnike da ulože vrijeme i naprave najbolje prezentacije, jer one najbolje čekaju vrijedne nagrade.

Članovi žirija će odabrati 3 pobjednička tima koji dobijaju po 1.500 eura i mentorsku podršku, a glasanjem online zajednice još jedan tim osvaja mentorsku podršku. Zajedničko za sva 4 tima će biti put u Beč na SIA Samit i umrežavanje sa vršnjacima iz 18 zemalja. Međunarodni događaj u novembru okupiće pobjednike i nacionalne koordinatore SIA Programa širom 3 kontinenta, a upravo ovo dešavanje omogućit će internacionalno umrežavanje mladih ljudi, transfer iskustava i znanja i razrade mogućnosti za dodatne podrške.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close