Navigation

Kao i svake godine, naš Izvještaj o globalnom uticaju osvrće se na aktivnosti i dostignuća naše međunarodne zajednice u protekloj godini. To sumira naša nastojanja da pomognemo mladim društvenim preduzetnicima iz Evrope, Afrike i Azije da načine tranziciju od maglovitih namjera ka obećavajućim poduhvatima.

Ukratko, 2019. je bila zaista uzbudljiva za Social Impact Award. Dosegli smo više mladih pokretača promjena i društvenih inovatora nego ikada ranije. Takođe, postavili smo novi rekord u broju inkubiranih poduhvata, podržavajući preko 200 vrlo perspektivnih društvenih biznisa kako bi potvrdili svoj uticaj i poslovne modele. Pored toga, Social Impact Award program nastavio je da raste, uključujući nove zemlje poput Jermenije, Turske, Mađarske i Hrvatske. Ovdje pružamo prijeko potreban mehanizam podrške mladima.

2019. godine takođe smo obilježili našu desetogodišnjicu, zbog čega smo odlučili da se osvrnemo na naš dugoročni uticaj. Sproveli smo opsežnu anketu o uticaju (impact assessment) među našim finalistima iz prethodnih godina kako bismo saznali o uticaju koji oni danas stvaraju i kako je SIA mogla da ih podrži otkako je njihovo putovanje u svijet biznisa sa društvenim uticajem započelo. Ostvarujemo izuzetno pozitivne rezultate – poput, 77% naših finalista i dalje je aktivno s istim poduhvatom 3,5 godine nakon SIA-e, kao ohrabrenje za daljnjim produbljivanjem i opsegom našeg rada.

Želim zahvaliti svim našim partnerima za finansiranje, mentorima, stručnjacima, fascilitatorima,
govornicima, i nevjerovatno posvećenim i talentovanim timovima koji upravljaju SIA programima širom svijeta. Bez kolektivnog napora svih njih, ničeg od ovog što možete pročitati u ovom izvještaju ne bi bilo moguće ostvariti.

S poštovanjem,
Jakob Detering
Direktor menadžmenta
Social Impact Award International

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close