1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Najava: Edukativne radionice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama

Najava: Edukativne radionice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a ovog puta se realizuju na sjeveru Crne Gore, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social […]

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a ovog puta se realizuju na sjeveru Crne Gore, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award – SIA). U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o koncepu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju svoju ideju.

Naredne tri radionice realizovaće se u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima od 18-20. maja. Zainteresovani se mogu jednostavno prijaviti putem linka https://bit.ly/3FN4pA4, a raspored radionica se nalazi u daljem tekstu:

18. maj – Opštinska sala, Pljevlja (12:00-13:30)

Radionica „Generisanje ideja“ ima za cilj edukaciju mladih ljudi o društvenom preduzetništvu i pruža ti praktična znanja kako da kreiraš ideje za rješavanje društvenih izazova, a imaćeš priliku i da upoznaš nove kolege!

Predavač je Igor Goranović, menadžer kompanije G consulting.

19. maj – Opštinska sala, Bijelo Polje (12:00-13:30)

Radionica „Laboratorija ideja“ ti pomaže da struktuiraš svoje ideje i definišeš sve neophodne korake za društveni projekat. Razvijaćemo grube start-up ideje u održive poslovne modele.

Predavač je Bojan Tešić, glavni tehnološki direktor i suosnivač kompanije UHURA Solutions LTD.

20. maj – Regionalni biznis centar Berane (12:00 – 13:30)

Radionica „Modelovanje uticaja“ se bavi pitanjima društvenih inovacija, društvenog uticaja i koji su mogući načini da se on postigne.

Predavačica je Ljubica Kostić Bukarica, predsjednica Asocijacije poslovnih žena.

Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beču.

Podsjećamo, svoju ideju zainteresovani starosne dobi od 15 do 30 godina (pojedinačno ili u timu) mogu prijaviti do 31. maja tako što će ispuniti jednostavnu aplikacionu formu na SIA veb sajtu (https://sia.click/me).

Podršku organizaciji ovih radionica pružaju lokalne samouprave  Bijelo Polje i Pljevlja, kao i Regionalni biznis centar Berane.