1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Realizovane edukativne radionice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama

Realizovane edukativne radionice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama

Besplatne edukativne radionice za mlade iz Pljevalja, Bijelog Polja i Berana realizovane su u periodu od 18-20. maja, na kojima je učestvovalo više od 70 mladih ljudi. Oni su u […]

Besplatne edukativne radionice za mlade iz Pljevalja, Bijelog Polja i Berana realizovane su u periodu od 18-20. maja, na kojima je učestvovalo više od 70 mladih ljudi. Oni su u sklopu jednodnevnih događaja imali priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju svoju ideju.

Prva aktivnost realizovala se u Pljevljima pod nazivom „Labaratorija ideja“, koju je vodio Igor Goranović, menadžer kompanije G consulting. Na ovom događaju, učesnici su struktuirali svoje ideje i definisali sve neophodne korake za društveni projekat. Nakon toga oni su podijelili svoje probleme sa kojima se suočavaju ali i predstavili potencijalna rješenja i iskazali svoju kreativnost.

Mladi iz Bijelog Polja razgovarali su sa predavačem Bojanom Tešićem, glavnim tehnološkim direktorom i suosnivačem kompanije UHURA Solutions LTD, u okviru radionice „Modelovanje uticaja“ na kojoj su učili o društvenim inovacijama, društvenom uticaju i kako se on može postići.

Ljubica Kostić Bukarica, predsjednica Asocijacije poslovnih žena, vodila je radionicu “Generisanje ideja” u Beranama. U uvodnom dijelu objasnila je zašto je važan grupni rad i zbog čega bi na ovaj program trebalo da apliciraju u timu. Zatim je pojasnila šta je to društveno preduzetništvo i navela brojne primjere dobre prakse iz Crne Gore.

Zahvaljujemo se našim predavačima koji su predstavili primjere iz svoje prakse i saradnje sa domaćim i inostranim klijentima, ali i pružili odgovore na mnogobrojna pitanja.

U toku sva tri dana, mladi su imali prilike da se upoznaju sa najvećim evropskim programom podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagradi za društvene promjene (Social Impact Award – SIA), kao i njegovim benefitima.

Podsjećamo, neophodno je da svi zainteresovani prijave svoju ideju (pojedinačno ili u timu) do 31. maja tako što će ispuniti jednostavnu aplikacionu formu na SIA veb sajtu (https://sia.click/me).

Podršku organizaciji ovih radionica pružile su lokalne samouprave Bijelo Polje, Pljevlja i Berane, kao i Regionalni biznis centar Berane, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo.