Navigation

Fokus Social Impact Award programa je na mladima od 14 do 30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog preduzetništva u svijetu.

Ciljna grupa programa su mladi koji žele da rade na rješavaju društvenih izazova/problema u zajednici:

1) budući “kreatori promjena”, kao zaposleni u privatnom/javnom sektoru gdje će biti nosioci inovacija (obrazovanje, ekologija, ruralni razvoj, inkluzija, smanjenje nezaposlenosti i sl.) i

2) budući preduzetnici koji žele da pokrenu sopstveni biznis.

Programom je predviđene obuke, takmičenje za učešće u procesu inkubacije, inkubacija za 10 pobjedničkih timova i nagrade za najbolje biznis ideje sa društvenim uticajem. Od radionica i webinara koje organizujemo izdvajamo sljedeće:

Generisanje ideja (“Idea generation”) – prva radionica u cilju upoznavanja mladih sa konceptom društvenog preduzetništva i obezbjeđenja praktičnog znanja o tome kako generisati ideje koje rješavaju društvene izazove. Na ovaj način edukujemo mlade kako da budu budući “kreatori promjena”, bilo da će svoju karijeru graditi u preduzetništvu, kao zaposleni u kompanijama ili u javnom sektoru

Kreiranje uticaja – radi se o nastavku “Idea generation” radionice. Namijenjena je onima koji već imaju
“temu” i ili barem “grubu” ideju na čemu žele da rade. Radionica je fokusirana na oblast društvenih inovacija i društvenog uticaja. Edukuje o tome kakav društveni uticaj može biti i koji su mogući načini za postizanje društvenog uticaja za organizaciju. Interaktivni djelovi se temelje na “Lean Startup” pristupu i fokusiranju na pronalaženje odgovarajućeg problema / rješenja prikladnog za određene ideje.

Laboratorija uticaja (Impact Lab) – format ove radionice pomaže učesnicima da jasno struktuiraju svoje ideje. Sadržaj radionice je prilagođen objema našim ciljnim grupama: društvenim preduzetnicima i budućim “kreatorima promjena”. Za buduće “kreatore promjena”, ova radionica je važna da shvate da “plodnost” ideje ne proizilazi nužno iz same ideje, već iz njenog potencijala da kreira promjenu. S druge strane, društvenim preduzetnicima/cama, uvod u “impact canvas” pomaže da definišu neophodne korake ka modeliranju i planiranju društvenih poslovnih poduhvata.

Poslovno modeliranje – fokusira se na društvene preduzetnike i pomaže im da transformišu svoje ideje i koncepte u izvedive i održive poslovne poduhvate.

Poslovno planiranje – izuzetno važna radionica za one koji planiraju da pokrenu biznis i izađu na tržište iz razloga što pomaže mladima da kreiraju konkretan poslovni plan neophodan za započinjanje biznisa.

Hakujte svoju SIA aplikaciju – Nakon što ste definisali svoju ideju i poslovni model, na raspolaganju vam je naš tim saradnika koji će vam dati povratne informacije, kako da svoju aplikaciju unaprijedite prije roka za finalnu aplikaciju.

SIA Prijave za webinare i radionice

O terminu održavanja webinara i radionica obavijestićemo Vas putem e-maila i sms-a.
  • Prijava

    Trenutno uslijed aktuelno situacije radimo online i nudimo vam sljedeće webinare: ∞ Generisanje ideja ∞ Kreiranje uticaja ∞ Laboratorija uticaja ∞ Poslovno modeliranje ∞ Poslovno planiranje ∞ Hakujte svoju SIA aplikaciju. Od oktobra krećemo i ciklus info sesija i edukativnih radionica kao uvod u SIA2021 takmičenje, o čemu ćemo vas takođe obavijestiti. Prijavite se, budite u našoj bazi i iskoristite mogućnosti koje vam Social Impact Award program pruža za lični i profesionalni razvoj i eventualni razvoj vaših poslovnih ideja sa društvenim uticajem. Info sesije i radionice planiramo da organizujemo u sljedećim opštinama: Podgorica, Nikšić, Cetinje, Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar, Šavnik, Bijelo Polje i Berane. Informaciju o datumu i mjestu održavanja radionice proslijedićemo Vam putem e-maila i sms-a.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close