Navigation

O SIA programu

Social Impact Award - SIA je najveći program u Evropi čija je misija promocija društvenih biznisa među mladima starosti od 14 do 30 godina. Sam projekat sastoji se iz tri dijela: edukativnog, inkubacije i nagrade za najbolje ideje.

+ Social Impact Award 2019 u Evropi

- preko 4 000 000 mladih je dosegnuto putem društvenih mreža
- na događajima je učestvovalo preko 10 000 učesnika
- 852 aplikacije su pristigle
- održano je preko 250 radionica i informativnih i edukativnih događaja
- osnaženo je preko 8 000 mladih iz 88 gradova 20 država
- preko 40 000 individualnih glasova za tzv nagrade zajednice mladi glasaju za naj bolju biznis ideju
- godišnji samit je okupio preko 150 mladih preduzetnika
- 220 najtalentovanijih timova mladih je prošlo kroz proces biznis inkubacije
- dodijeljeno je 68 grantova u vidu prefinansiranja poslovne ideje. Ukupan fond je iznosio 125 000 EUR

+ Ko je osnovao Social Impact Award?

Program Social Impact Award osnovan je 2009.godine od strane Instituta za preduzetništvo i inovacije koji se nalazi u sklopu bečkog Fakulteta za biznis i ekonomiju. Ovaj program je koordinisan od strane SIA Social Impact Award gemeinnützige GmbH za Beča u saradnji sa lokalnim partnerima u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Češkoj, Gruziji, Jermeniji, Kazahstanu, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Slovačkoj, Turskoj, Ugandi i Ukrajini.

+ Ko sprovodi Social Impact Award u Crnoj Gori?

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu - CEPS je kao organizacija aktivan u oblasti razvoja preduzetništva, osnaživanja mladih i društveno ekonomskog razvoja. Pružamo besplatno mentorstvo socijalnim preduzećima, mladim preduzetnicima i start-upovima kroz program EFSE Akademije za preduzetništvo, takođe, član smo Upravnog odbora Evropske saradnje u oblasti nauke i tehnologije COST Action CA16206 - EMPOWER SE.

SIA program je program sa najvećim društvenim uticajem i dosegom kada su mladi u pitanju, i radi se o programu od strateškog značaja za našu organizaciju, jer pored osnaživanja mladih cilj nam je da uspješne mlade preduzetnike uključimo i u ostale programe podrške koje budemo realizovali u budućnosti.

Social Impact Award realizujemo uz podršku partnera, pokrovitelja, korporativnih sponzora i lokalnih partnera širom Crne Gore.

+ Primjeri društvenih biznisa

Žene u Srbiji koje su ostale bez posla sada proizvode i prodaju torbe koje prave od korištenih bilborda.

Grupa mladih inžinjera iz Sjedinjenih Američkih Država proizvode napravu koja liči na vreću za spavanje, a služi da ugrije prijevremeno rođene bebe čak i kada u bolnicama i klinikama nema struje.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close