1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Čuvanje kućnih ljubimaca – Predstavljamo pobjednike Nagrade za društvene promjene 2017.

Čuvanje kućnih ljubimaca – Predstavljamo pobjednike Nagrade za društvene promjene 2017.

Nagradu zajednice koja je odlučivala svojim online glasovima osvojio je tim studentkinja iz Ulcinja za ideju pod nazivom Čuvanje kućnih ljubimaca. Ajla, Vanja i Maša studiraju različite fakultete, ali ih […]

Nagradu zajednice koja je odlučivala svojim online glasovima osvojio je tim studentkinja iz Ulcinja za ideju pod nazivom Čuvanje kućnih ljubimaca.

Ajla, Vanja i Maša studiraju različite fakultete, ali ih povezuje ljubav prema životinjama. Njihova ideja utemeljena je na toj ljubavi, ali i pažljivo razvijena pa će se odvijati po fazama. Ideja dugoročno treba da utiče na rješavanje problema koje imaju vlasnici kućnih ljubimaca, ali i da pomogne u rješavanju problema napuštenih životinja na ulicama crnogorskih gradova.
U prvoj fazi devojke koje stoje iza ove ideje namjeravaju da naprave online platformu koja će povezivati vlasnike kućnh ljubimaca i one koji bi te ljubimce željeli da pričuvaju dok su vlasnici na putu, uz naknadu. Tako će pomoći vlasnicima koji često nemaju kome da ostave ljubimca kojeg ne mogu da povedu na put.

U drugoj fazi, novac zarađen od usluga svoje online platforme iskoristiće za otvaranje pansiona za kućne ljubimce, gde će vlasnici moći da ostave svoje ljubimce na nekoliko dana, a za životinje će biti obezbijeđeni odlični uslovi i veterinarska njega.
Kad zarada i kapacitet pansiona to budu dozvolili, članice ovog time pomagaće i napuštenim životinjama sa ulica crnogorskih gradova. Nakon dovođenja u pansion, životinje će biti oporavljene, veterinarski zbrinute, socijalizovane i spremne za udomljavanje koje će se odvijati preko postojeće online platforme.

Predstavljanje tima Čuvanje kućnih ljubimaca za glasanje online zajednice:

Čuvanje kućnih ljubimaca je projekat koji je Nagradu za društvene promjene osvojio odlukom online zajednice kroz glasanje u pouzdanom internet sistemu. Ovaj tim će dobiti početni kapital od 1500 eura od Erste banke Crna Gora i 500 eura od kompanije Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Kako bi planove pretvorili u stvaran posao, pomagaće im iskusni profesori Unverziteta Donja Gorica, stručnjaci Privredne komore Crne Gore i ostalih partnera. Predstavnik ovog pobjedničkog tima početkom novembra biće dio međunarodnog Samita Nagrade za društvene promjene koji se održava u Beogradu, a koji će okupiti pobjednike i partnere programa iz svih 18 zemalja u kojima se on sprovodi. U Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, program Nagrade za društvene promjene sprovodi Fondacija Dokukino sa svojim partnerima.