1. Naslovna strana
  2. Vijesti
  3. Igla & konac - Predstavljamo pobjednike Nagrade za društvene promjene 2017.

Igla & konac – Predstavljamo pobjednike Nagrade za društvene promjene 2017.

Kreativna reciklaža ključ je opisa projekta Igla & konac sa kojim je tim studenata sa više Podgoričkih fakulteta postao jedan od pobjednika Nagrade za društvene promjene u Crnoj Gori za […]

Kreativna reciklaža ključ je opisa projekta Igla & konac sa kojim je tim studenata sa više Podgoričkih fakulteta postao jedan od pobjednika Nagrade za društvene promjene u Crnoj Gori za 2017. godinu.

Igla & konac namjerava da od stvari koje više nikome nisu potrebne stvara predmete nove upotrebne vrijednosti koji će lako nalaziti put do kupca. Ovaj društveni biznis spada u one koji se bave životnom sredinom. Materijal za svoje proizvode pronalaziće direktno od onih koji imaju viška starih stvari ili na divljim deponijama širom Crne Gore. Predmete će zatim obrađivati tako da budu higijenski i zdravstveno bezbjedni, ali i da svojim izgledom i funkcionalnošću pruže sasvim novu vrijednost za buduće kupce. Jeftina ili besplatna sirovina, sopstveni rad i alat ključ su isplativosti ovog društvenog biznisa koji će smanjiti zagađenje životne sredine obogaćujući životne prostore svojih kupaca.

Predstavljanje tima Igla & Konac za glasanje online zajednice:

Igla & konac je projekat koji je Nagradu za društvene promjene osvojio odlukom stručnog žirija koji su činili predstavnici kompanija, civilnog sektora i univerzitetske zajednice. Oni će dobiti početni kapital od 1500 eura od Erste banke Crna Gora i 500 eura od kompanije Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Kako bi planove pretvorili u stvaran posao, pomagaće im iskusni profesori Unverziteta Donja Gorica, stručnjaci Privredne komore Crne Gore i ostalih partnera. Predstavnik ovog pobjedničkog tima početkom novembra biće dio međunarodnog Samita Nagrade za društvene promjene koji se održava u Beogradu, a koji će okupiti pobjednike i partnere programa iz svih 18 zemalja u kojima se on sprovodi. U Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, program Nagrade za društvene promjene sprovodi Fondacija Dokukino sa svojim partnerima.